Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Dodávka ICT techniky I/2019
Odesílatel Zuzana Hladká
Organizace odesílatele Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace [IČO: 75059151]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 04.04.2019 13:55:33
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dobrý den,
omezení na max. 180W je dáno kapacitou elektrické sítě učebny, ve které bude umístěno 15 sestav včetně monitorů, ve druhé učebně dokonce 20 sestav. Použití výkonnějších zdrojů nezaručí při plném zatížení, popřípadě po obnovení napájení po výpadku, nepřekročení limitu. Na trhu jsou k dispozici výrobky různých výrobců, které při požadovaném výkonu omezení splňují.

Původní zpráva

Datum 04.04.2019 09:29:40
Předmět Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dobrý den, - Požadavek výkonu zdroje do max 180w není technicky ospravedlnitelný a je nadbytečný. Přítomnost tohoto parametru omezuje soutěž ve smyslu zúžení množiny nabídnutelných alternativ a zadavatel se ochuzuje o možnost obdržet dodatečné, odlišné a případně ekonomicky výhodnější nabídky takové IT techniky která splňuje zadáním vyjádřené potřeby.
- S ohledem na zákonnou povinnost zadavatele jednat s péčí řádného hospodáře jde o nežádoucí postup, soutěž je omezována ve prospěch úzké skupiny „výrobce/modelu“ a zamítnutím položeného rozvolňovacího dotazu se toto jednání stává účelovým. Upravením zadání do stavu umožňujícího rovnou a spravedlivou soutěž.

Počítače se standartním zdrojem (např. 350W) bude mít příkon dle poptávané specifikace, tedy cca 120W v zátěži. I z toho důvodu nerozumíme vašemu omezení. Argumentace elektronistalací vyvolává pochybnosti o spravedlivosti soutěže.