Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení <skrytý název>
Odesílatel Štěpánka Košťálová
Organizace odesílatele Karlovarský kraj [IČO: 70891168]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 11.12.2015 13:34:27
Předmět Re: Žádost o poskytnutí dodatečných informací

Dobrý den,

na dotaz č. 3 bylo odpovězeno spolu s dotazy č. 1 a 2.

Původní zpráva

Datum 08.12.2015 10:14:08
Předmět Žádost o poskytnutí dodatečných informací

Dodatečný dotaz č. 3

S ohledem na požadavek uvedený v čl. 2 přílohy č. 1 zadávací dokumentace prosíme o sdělení rozsahu služeb, která zadavatel využíval průměrně v posledním roce minimálně v rozpadu:

Počet minut za měsíc provolaných do sítě T-Mobile, 02 a Vodafone u každého Tarifu A1 - A3, aby mohl uchazeč vyhovět požadavku zadavatele a podat nabídku tak, jak vyžaduje zadavatel v případě tarifů č. A1 až A3.

V této souvislosti uchazeč jen pro úplnost dodává, že dle názoru uchazeče požadavek zadavatele na co největší počet minut u Tarifů A1, A2 a A3 nemá oporu v zákoně o veřejných zakázkách, jehož cílem je pořízení služeb za co nejvýhodnějších podmínek.

V daném případě ale zadavatel neuvedl v jakém rozsahu chce služby pořídit, ale naopak sám stanovil cenu, za jakou chce služby pořídit a soutěž uchazečů má probíhat v množství služeb, které za danou cenu zadavateli nabídnou.

Uvedeným požadavkem ale dle našeho názoru zadavatel jednak (i) porušuje samotný smysl veřejných zakázek, a to pořízení služeb za co nejvýhodnějších podmínek, neboť v daném případě nejsou potřeby zadavatele známy a je známa pouze cena, kterou chce zadavatel uhradit, tzn. není vyloučeno, že potřebný rozsah služeb by zadavatel mohl pořídit za výhodnějších podmínek, ale zejména (ii) diskriminuje všechny uchazeče s výjimkou současného poskytovatele služeb, který jediný má potřebné znalosti o tom, jaký skutečný objem služeb zadavatel využívá a může tedy z uvedeného při stanovení nabídky vycházet, tzn. že může nabídnout co největší objem služeb s vědomím, že fakticky zadavatel tento objem služeb nikdy nevyužije a jednotková cena bude tudíž fakticky mnohem vyšší než cena uvedená v nabídce. Ostatní uchazeči tuto znalost nemají a proto jsou dle našeho názoru uvedeným požadavkem zadavatele diskriminováni. Takto postavený požadavek zadavatele pak v žádném případě nelze ani považovat za transparentní.

Tento způsob stanovení nabídkové ceny tedy dle našeho názoru porušuje zásadu rovného zacházení a nediskriminace uvedené v § 6 zákona o veřejných zakázkách. Dle našeho názoru nadto není zřejmé, jak se bude s danými tarify pracovat při stanovení výše nabídkové ceny, kdy dle našeho názoru do této ceny vstupují pouze ceny zadané zadavatelem a uchazeč nemá možnost tyto ceny nijak ovlivnit.

Děkuji,

Václav Kubík
Key Account Manager – Public Segment
Vodafone Czech Republic
Mobile: +420 777 352 382
Email: vaclav.kubik@vodafone.com

Vodafone Czech Republic, náměstí Junkových 5, Praha 5, 155 00
vodafone.cz